Bethesda Thuiszorg

Verzorging

Verzorging

Op een bepaald moment kan het moeilijk worden om voor u zelf te zorgen.

Familie en vrienden helpen u misschien  een handje bij als het gaat om boodschappen doen of af en toe een maaltijd bereiden maar er zijn ook zaken waarvoor u niet zo makkelijk een beroep op anderen zult doen.

Dit kunnen wij voor u verzorgen. Wij denken dan vooral aan lichamelijke en persoonlijke verzorging. Wij helpen u met wassen en aankleden en met medicatie.

 

Wat is verzorging?

Verzorgen is het ondersteunen en stimuleren van de zorgvrager in zijn leefomgeving, wanneer deze niet voldoende in staat is zichzelf volledig te verzorgen Het doel van verzorgen is de zorgvrager zo veel mogelijk te ondersteunen in het dagelijks leven, waar hij/zij dit zelf niet meer kan en het verbeteren of in stand houden van de kwaliteit van leven van de zorgvrager. De vraag van de zorgvrager is hierin toonaangevend.

De aanbieder van de zorg, meestal gegeven door een verzorgende,  past de zorg aan wat de zorgvrager zelf kan en wenst op het gebied van gezondheid, woon/leefomgeving, participatie en mentaal welbevinden.

Wat is persoonlijke verzorging?

Bij persoonlijke verzorging gaat het om ondersteunen of overnemen van de zelfzorg bij mensen met een aandoening of beperking. Ook het stimuleren om deze activiteiten zelf te doen en het aanleren ervan behoren tot de functie persoonlijke verzorging.

Indicatie

Voor verzorging hebt u een indicatie nodig. De indicatie  wordt in samenspraak met u/ uw mantelzorger en de eventuele zorgvraag vanuit huisarts of specialist samengesteld. Als u in aanmerking wilt komen voor een WLZ (Wet Langdurige Zorg) indicatie dan dient u deze bij het CIZ aan te vragen. Bethesda Thuiszorg levert ook verzorging op particuliere basis, hiervoor betaalt u een uurtarief.

Aanvragen

Een telefoontje naar ons is voldoende. U wordt dan in contact gebracht met de zorgcoördinator van Bethesda Thuiszorg. U kunt ook gebruik maken van het Contactformulier via Contact of van Zorg Aanvragen