Bethesda Thuiszorg  levert ambulante begeleiding bij mensen thuis om  zelfredzaamheid te bevorderen, te behouden of te compenseren. Op deze manier voorkomt u  verwaarlozing  of opname in een instelling.

Wij begeleiden mensen met verschillende achtergronden, levensovertuigingen en levenswijzen. U kunt hierbij denken aan mensen met een verstandelijke handicap, CVA of met een psychiatrische achtergrond.

Er zijn mensen die erg eenzaam zijn en het fijn vinden om onder de mensen te zijn. Op dat moment kunnen we gaan kijken wat hij/zij leuk vindt om te gaan doen en waar. Bijvoorbeeld gezamenlijk gaan eten in een buurtcentrum, of samen met een vrijwilliger naar de bioscoop of de activiteiten in onze Dagbesteding. Soms kan het gaan om telefonisch contact opnemen met een organisatie omdat de cliënt een brief niet begrijpt. 

Verder is het gewoon fijn om te zien dat er iemand is die meekijkt, meedenkt, actie onderneemt  of een luisterend oor biedt op een moment dat je er zelf even niet uitkomt.

Verstandelijke beperking

 Als u een verstandelijke beperking heeft maar zelfstandig wilt wonen, kan Bethesda  Thuiszorg u hierbij helpen. In overleg wordt gekeken op welke gebieden u ondersteuning wenst. Bijvoorbeeld bij de organisatie van het huishouden, ondersteuning bij sociale contacten, persoonlijke verzorging of vaardigheidstrainingen. Uitgangspunt bij de ondersteuning is: u doet wat u zelf kan, u leert wat u wilt leren en wij ondersteunen u bij  wat u moeilijk vindt. De begeleiding wordt gegeven door een vaste medewerker, soms in samenwerking met andere hulpverleners.
Hoe vaak de verzorgende langskomt, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en varieert van één maal per week tot dagelijks contact.

Psychiatrie

Bethesda Thuiszorg heeft gespecialiseerde verzorgende in dienst om ondersteuning en begeleiding te geven aan mensen met psychische problematiek. We kijken samen met u wat u nodig hebt om weer zo snel mogelijk de draad van uw gewone leven op te pakken. We helpen u bijvoorbeeld bij de organisatie van het huishouden,  ondersteuning bij de opvoeding en verzorging van uw kinderen en ondersteuning bij het opbouwen of onderhouden van een sociaal netwerk. Ook geven we vaardigheidstrainingen, bijvoorbeeld in persoonlijke verzorging of het leren leven met een beperking of chronische ziekte. We richten ons vooral op wat u zelf kunt en vullen aan waar u hulp nodig heeft.

Gezinsbegeleiding

Bethesda Thuiszorg begeleidt en coacht ook gezinnen. Bijvoorbeeld bij het maken van een nieuwe start na een moeilijke periode of als u een kind heeft met een chronische ziekte of andere beperking. We gaan samen met u op zoek naar praktische en haalbare oplossingen voor uw situatie. We ondersteunen u bij opvoedingsproblemenadvies over hoe u uw huishouden kunt organiseren en meer.

Indicatie

Voor begeleiding hebt u een indicatie van het CIZ nodig. Als aanvulling op of in plaats van de indicatie van het CIZ kunt u verpleging ook op particuliere basis ontvangen. Hiervoor betaalt u een uurtarief.

Aanvragen

Een telefoontje naar ons is voldoende. U wordt in contact gebracht met de zorgcoördinator en Bethesda Thuiszorg regelt samen met u de benodigde indicatie van het CIZ. Neem eventueel contact op via het Contactformulier.

Bethesda Thuiszorg (centrale)

 • Kleine Tocht 8A
  1507 CB Zaandam
 • KVK: 37110223
  BTW: 199502638B01
 • Vanaf 1 april 2020 is het nieuwe adres:
 • Weverstraat 9a, 1561EE Krommenie

Telefoon

 • Tel.: 088-0103000
 • Fax: 088-0103099
   

Contactformulier