Meindert Jorna 06 oktober 2017

Verpleging

 

Als u ernstig ziek bent of gehandicapt en gespecialiseerde verpleging nodig hebt, dan zijn wij er voor u. Onze ervaren verpleegkundigen bieden u de (gespecialiseerde) verpleging die in uw situatie nodig is. Het kan  gaan om het verzorgen van wonden, toedienen van medicijnen of het geven van injecties. Maar het kan ook zijn dat u specialistische verpleegkundige hulp nodig heeft, bijvoorbeeld een infuus voor het bestrijden van pijn of het toedienen van antibiotica, een katheter inbrengen (vrouwen) of verzorgen, sondevoeding toedienen of een maagsonde inbrengen. Dat kan tegenwoordig heel goed thuis. Gespecialiseerde verpleegkundigen verlenen u deze zorg in uw eigen vertrouwde omgeving. Voor verpleging thuis zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor u beschikbaar.

Lees meer...
Meindert Jorna 06 oktober 2017

Op een bepaald moment kan het moeilijk worden om voor u zelf te zorgen. Familie en vrienden helpen u misschien  een handje bij als het gaat om boodschappen doen of af en toe een maaltijd bereiden maar er zijn ook zaken waarvoor u niet zo makkelijk een beroep op anderen zult doen. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Wij denken dan vooral aan lichamelijke en persoonlijke verzorging. Wij helpen u met wassen en aankleden en met medicatie.

Wat is verzorging?

Verzorgen is het ondersteunen en stimuleren van de zorgvrager in zijn leefomgeving, wanneer deze niet voldoende in staat is zichzelf volledig te verzorgen Het doel van verzorgen is de zorgvrager zo veel mogelijk te ondersteunen in het dagelijks leven, waar hij/zij dit zelf niet meer kan en het verbeteren of in stand houden van de kwaliteit van leven van de zorgvrager. De vraag van de zorgvrager is hierin toonaangevend. De aanbieder van de zorg, meestal gegeven door een verzorgende,  past de zorg aan wat de zorgvrager zelf kan en wenst op het gebied van gezondheid, woon/leefomgeving, participatie en mentaal welbevinden.

Wat is persoonlijke verzorging?

Bij persoonlijke verzorging gaat het om ondersteunen of overnemen van de zelfzorg bij mensen met een aandoening of beperking. Ook het stimuleren om deze activiteiten zelf te doen en het aanleren ervan behoren tot de functie persoonlijke verzorging.

Indicatie

Voor verzorging hebt u een indicatie van het CIZ nodig. Als aanvulling op of in plaats van de indicatie van het CIZ kunt u verpleging ook op particuliere basis ontvangen. Hiervoor betaalt u een uurtarief.

Aanvragen

Een telefoontje naar ons is voldoende. U wordt in contact gebracht met de zorgcoördinator en Bethesda Thuiszorg regelt samen met u de benodigde indicatie van het CIZ. Neem eventueel contact op via het Contactformulier.

Meindert Jorna 06 oktober 2017

Terminale Zorg

hands

Als u ernstig ziek bent en de laatste fase van uw leven in een vertrouwde omgeving door wilt brengen, bieden wij hulp en intensieve zorg, aangepast aan uw wensen. Daarbij kunt u denken aan pijnbestrijding en persoonlijke verzorging. Ook ondersteunen wij uw naasten  door 's nachts te waken en er voor u en hen te zijn in een moeilijke tijd.

Indicatie

Voor terminale zorg hebt u een indicatie van het CIZ nodig. Als aanvulling op of in plaats van de indicatie van het CIZ kunt u verpleging ook op particuliere basis ontvangen. Hiervoor betaalt u een uurtarief.

Aanvragen

Een telefoontje naar ons is voldoende. U wordt in contact gebracht met de zorgcoördinator en Bethesda Thuiszorg regelt samen met u de benodigde indicatie van het CIZ. Neem eventueel contact op via het Contactformulier.

Meindert Jorna 06 oktober 2017

Bethesda Thuiszorg  levert ambulante begeleiding bij mensen thuis om  zelfredzaamheid te bevorderen, te behouden of te compenseren. Op deze manier voorkomt u  verwaarlozing  of opname in een instelling.

Wij begeleiden mensen met verschillende achtergronden, levensovertuigingen en levenswijzen. U kunt hierbij denken aan mensen met een verstandelijke handicap, CVA of met een psychiatrische achtergrond.

Er zijn mensen die erg eenzaam zijn en het fijn vinden om onder de mensen te zijn. Op dat moment kunnen we gaan kijken wat hij/zij leuk vindt om te gaan doen en waar. Bijvoorbeeld gezamenlijk gaan eten in een buurtcentrum, of samen met een vrijwilliger naar de bioscoop of de activiteiten in onze Dagbesteding. Soms kan het gaan om telefonisch contact opnemen met een organisatie omdat de cliënt een brief niet begrijpt. 

Verder is het gewoon fijn om te zien dat er iemand is die meekijkt, meedenkt, actie onderneemt  of een luisterend oor biedt op een moment dat je er zelf even niet uitkomt.

Lees meer...
Meindert Jorna 07 oktober 2017

 Soms is de huishouding te zwaar, omdat u ziek bent, een dagje ouder wordt, of omdat u voor anderen zorgt. Dan ondersteunen wij u. De medewerkers van de Bethesda Thuiszorg helpen u bij uw huishouding in de breedste zin van het woord: stofzuigen, aanrechtkastjes soppen, uw badkamer poetsen, ramen lappen, wassen en strijken.... De werkzaamheden worden afgestemd op uw persoonlijke wensen en in overleg met u stellen we vast welke huishoudelijke activiteiten we van u overnemen of samen kunnen doen.

Lees meer...

Bethesda Thuiszorg (centrale)

 • Kleine Tocht 8A
  1507 CB Zaandam
 • KVK: 37110223
  BTW: 199502638B01
 • Vanaf 1 april 2020 is het nieuwe adres:
 • Weverstraat 9a, 1561EE Krommenie

Telefoon

 • Tel.: 088-0103000
 • Fax: 088-0103099
   

Contactformulier